Nieuws

7e Vaals beweegt-dag op zaterdag 24 juni
7e Vaals beweegt-dag op zaterdag 24 juni

De 7e Vaals beweegt-dag op zaterdag 24 juni is een mooie mix van oude bekenden en nieuwe vrienden!
Zo kunt u als vanouds genieten van dansoptredens van volksdans en linedance van Vitaal 50+, Dance Center Focus, de Villa Dancers, Balletschool Cimarelle, de Grensülle en Break Fast Crew. Demo’s van sport en spel 40+, Karate Vaals, VTV en judoclub Zarei op het plein. Het parcours van Gymkids wordt ook weer opgebouwd. Als vanouds kunt u weer lekker fruit krijgen bij onze fruitkar. Voor de kinderen staat alles weer klaar om lekkere watercocktails te maken.
Laat bij de kraam van fysiotherapie Lintzen en Anytime Fitness Vaals weer uw bloeddruk checken, neem een kijkje bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) of maak een praatje met een Wmo-consulent of de Beweegmakelaar.

Nieuw op 24 juni

Naast onze gouwe ouwe hebben we ook weer nieuwe activiteiten en aanbieders. Zo organiseert voetbalclub Rood Groen LVC ’01 een pannatoernooi, kun je springen op een fantastische trampoline van Space Jump, Of neem je skates mee en doe mee met de skateworkshop met een heuse skatekampioen!
Dorst gekregen van dit alles? Vul dan je bidon, waterfles en of beker bij de waterwand van WML.Bij het Valpreventie Team Vaals kun je een rollatorcheck doen en een rollatorparcours lopen.

En wie er ook is op zaterdag 24 juni? De enige echte Koempeltje! Hij gaat graag met iedereen op de foto! We nodigen alle inwoners van harte uit om zaterdag 24 juni tussen 13.00 en 15.30 uur te genieten van een bruisende en actieve middag!
Meer over de Vaals beweegt-dag leest u hier


Meld je nu aan, nog een aantal plekken vrij bij stoelyoga 50+ op de maandag

nieuwe groep stoelyogaYoga is een zachte bewegingsvorm die je tot op hoge leeftijd kunt blijven doen. Maar voor oudere deelnemers wordt het soms moeilijker om op de grond te gaan liggen en daarna weer op te staan. Daarom bieden we binnen Vitaal 50+ stoelyoga aan. Zo heeft iedere deelnemer de mogelijkheid om in beweging te blijven en tevens te ontspannen. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen, yogahoudingen en meditatie op of naast de stoel (dus staand of zittend), maakt yoga voor iedereen mogelijk. Er is bij de docent veel kennis, ervaring en aandacht aanwezig. Dit maakt deze vorm van yoga ook geschikt voor mensen met chronische aandoeningen en/of mensen die revalideren. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. 

Dag en tijd:
 Maandag van 16.00 – 17.00

Kosten: € 12 per maand
Waar: De Auw Sjoël, Lindenstraat 17, Vaals
Meer info: Vitaal 50+, Mw. M. Wassenberg
043 306 85 54 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

D’r Vlaam van de maand

D'r Vlaam van de maand
D’r Vlaam van de maand Mei 2017 is voor m
eneer Ger Janssen uit Vaals
Ger Janssen is woonachtig in Wozoco ’t Heemet in Vaals. Sinds hij in ‘t Heemet woont, is hij zeer actief als vrijwilliger. Hij is behulpzaam voor iedereen. Wanneer een medebewoner ziek is, dan brengt Ger een bezoekje. Hij doet boodschappen voor mensen uit ’t Heemet, die zelf niet meer zo goed ter been zijn. Zijn er karweitjes, Ger is de man die iedereen te hulp komt . ’t Heemet heeft een mooie ontmoetingsruimte, waar veel activiteiten worden georganiseerd. In het organiseren van feestjes speelt Ger een grote rol. Maar ook is hij actief bij de filmavonden, kaartavonden en darten en brengt hij de ontmoetingsruimte op orde.
Kortom, Ger Janssen staat voor iedereen klaar. Hij is dus de man die in de maand mei een lekkere taart kan afhalen bij bakkerij Jehl in de Tentstraat in Vaals
Meer over D'r Vlaam van de maand kun je HIER lezen


 

FITNESS workshop voor TIENERS van 11 – 15 jaar 

Fitness workshop voor tieners
Fitness is een van de populairste sporten in Nederland. Maar wat is fitness precies?

Fitness is een verzamelterm voor verschillende activiteiten die ervoor zorgen dat je hele conditie beter wordt en je lichaam in balans komt en blijft. Fitnessactiviteiten zijn bv. het opbouwen van spiermassa en het verbeteren van je uithoudingsvermogen (cardio), lenigheid, snelheid en coördinatie.
Bij de meeste sportscholen kun je fitnessen als je ouder bent dan 16 jaar. Dan is namelijk je lichaam (bijna) volgroeid en is het veilig om te beginnen.
In Vaals kunnen tieners tussen 11 en 15 jaar nu kennismaken met fitness. Sportschool Anytime Fitness organiseert in juni 2 workshops speciaal voor tieners. In de workshop ga je onder professionele begeleiding werken aan je uithoudingsvermogen, lenigheid, snelheid en coördinatie.
Per workshop kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen. Dus meld je snel aan!

ACTIVITEIT: Workshop Fitness
DATUM: Donderdag 1 juni en donderdag 8 juni
TIJDSTIP: 16.30 - 17.30 uur
LOCATIE: Anytime Fitness, Maastrichterlaan 168 A, Vaals
VOOR WIE: Voor tieners van 11 - 15 jaar
KOSTEN: Gratis
AANMELDEN/MEER INFO: Buurtsportcoach Hannie Pleijers,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of 06 42 08 85 01


 

SUCCESVOLLE KICK-OFF JOGG HEUVELLAND

Met veel trots en voldoening kijken we terug op de succesvolle kick-off van JOGG Heuvelland. In iedere gemeente werd Juvat Westendorp met veel enthousiasme ontvangen en hebben de kinderen laten zien hoe leuk samen bewegen en dansen is. Graag willen we iedereen via deze weg van harte bedanken voor jullie inzet tijdens deze dag.


 

 

02|05|17 10e Nordic&Walking 3Landen 3Daagse 19, 20 en 21 mei

10e Nordic&Walking 3Landen2DaagseDit jaar vanaf het 'dak van Nederland' het 3Drielandenpunt!(deelname 1 of 2 dagen is ook mogelijk!) . Ook voor wandelaars zonder stokken. En ook dit jaar lopen we weer onder motto: “Meer bewegen om diabetes te remmen!” 
Voor meer info of opgave kijk op op de Beweegkalender.
Alzheimer Cafe Vaals 10 mei 2017

26|04|17 Sporten in de meivakantie
Sporten in de meivakantie
Op woensdag 3 mei kun je gratis kennismaken met een aantal sporten.

Zo kun je nieuwe moves leren tijdens de workshop Breakdance van de Breakfast Crew Vaals. Je kunt leren basketballen of meedoen aan de workshop Freerunning.
Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels.
Kom ook!!

Wanneer: Woensdag 3 mei van 11.00 tot 12.30 uur
Wat: Apenkooien/free running, breakdance en basketbal
Waar: Sporthal Citta Fit, Sneeuwberglaan 1a, Vaals
Voor wie: Voor alle kinderen vanaf 6 jaar
Kosten: Gratis
Meer informatie: Buurtsportcoach Hannie Pleijers, 06 42 08 85 01 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

26|04|17 Start nieuwe groep stoelyoga 50+ op maandag 8 mei

nieuwe groep stoelyogaYoga is een zachte bewegingsvorm die je tot op hoge leeftijd kunt blijven doen. Maar voor oudere deelnemers wordt het soms moeilijker om op de grond te gaan liggen en daarna weer op te staan. Daarom bieden we binnen Vitaal 50+ stoelyoga aan. Zo heeft iedere deelnemer de mogelijkheid om in beweging te blijven en tevens te ontspannen. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen, yogahoudingen en meditatie op of naast de stoel (dus staand of zittend), maakt yoga voor iedereen mogelijk. Er is bij de docent veel kennis, ervaring en aandacht aanwezig. Dit maakt deze vorm van yoga ook geschikt voor mensen met chronische aandoeningen en/of mensen die revalideren. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.
De huidige groep, op woensdag van 16.30 tot 17.30 is bijna vol, maar heeft nog plek voor 1 of 2 deelnemers.
Op maandag 8 mei start de tweede groep die plaatsvindt tussen 16 en 17 uur. .
Dag en tijd: Woensdag 16.30 - 17.30

Nieuwe groep per 8 mei: Maandag van 16.00 – 17.00
Kosten: € 12 per maand
Waar: De Auw Sjoël, Lindenstraat 17, Vaals
Meer info: Vitaal 50+, Mw. M. Wassenberg
043 306 85 54 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

25|04|2017 Juvat Westendorp laat jeugd Heuvelland swingen

Juvat Westendorp laat Heuvelland swingenAftrap Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland daverend succes.Tijdens de Koningsspelen, was ook de kick-off van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Heuvelland. Met de bus van WML maakte JOGG ambassadeur Juvat Westendorp* een tour langs de vijf Heuvelland gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Eijsden-Margraten. Ongeveer 3.300 kinderen dansten samen met Juvat voor een gezond gewicht. En natuurlijk wilde na afloop iedereen, ook de vaders en moeders, nog even met Juvat op de foto.

On the move
In iedere gemeente werd Juvat verwelkomd door de wethouder. Daarna was het tijd om in actie te komen! Juvat wist met zijn dansmove de kinderen allemaal in beweging te krijgen. Jongens en meisjes, groot en klein; de jeugd in het Heuvelland liet zien dat ze goed kunnen springen, swingen en dansen!

DrinkWater!
Er was niet alleen aandacht voor het belang van bewegen, maar ook het water drinken stond centraal. Alle kinderen hebben vandaag een Drinkwater bidon gekregen die de hele dag bij de waterwand van WML met drinkwater gevuld kon worden. Na de Koningsspelen worden deze bidons op de scholen gebruikt om waterdrinken te stimuleren. Zo stelt een aantal scholen een speciale ‘Drink water dag’ in.

Samenwerken aan gezonde omgeving
De komende periode gaat JOGG Heuvelland in gesprek met scholen, peuterspeelzalen, sportclubs en buurtsupers om samen de leefomgeving zo in te richten dat de gezonde keuze weer de meest voor de hand liggende keuze is. Meer aandacht voor voeding en beweging en betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten, zodat jongeren in een gezonde omgeving kunnen opgroeien.


 

20|04|17 D’r Vlaam van de maand april 2017 is voor

D'r Vlaam van de maand
Mevrouw Louisje Horbach-van Gehlen uit ’t durpke Viele

Louisje Horbach is iemand die echt de Vlaam van de Maand verdient! Al vele jaren is zij regelmatig onderweg voor haar medemensen die ziek zijn. Niet alleen voor een gezellig en opbeurend praatje… Maar ze haalt ook heel wat boodschappen bij elkaar. Binnen en buiten de regio, per fiets, te voet, met de bus, het maakt haar niet uit!
Ja zelfs over de grens. Voor Louisje Horbach is niet snel iets te veel.
Daarnaast geeft ze ook de bloemen op het kerkhof altijd water. Kortom, een vrouw die altijd voor iedereen klaarstaat.

Maar nu is ze zelf gevallen en heeft ze twee ribben gebroken, waardoor ze langere tijd in de lappenmand is. Daarom wordt Louisje nu getrakteerd op de Vlaam van de Maand als ‘troostpleister’. En om haar te bedanken voor alles wat ze doet voor anderen en om haar heel veel beterschap te wensen.

 

Louisje Horbach krijgt dan ook een brief thuis waarmee ze een lekkere taart kan afhalen bij bakkerij Notermans, Vijlenberg 107 in Vijlen.


 

 

18|04|2017 KONINGSSPELEN 2017 met Juvat Westendorp

Juvat Westendorp opent Koningsspelen 2017Juvat Westendorp (acteur, danser en choreograaf, ook wel bekend van Goede tijden, Slechte tijden, So You Think You Can Dance en de film Onze jongens) geeft aftrap Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland!
Meer dan 3.000 kinderen dansen voor een gezond gewicht

Vrijdag 21 april 2017, tijdens de Koningsspelen, is de kick-off van Jongeren op Gezond Gewicht Heuvelland. Met de waterbus van WML maakt Juvat Westendorp* een tour langs de vijf Heuvelland gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Eijsden-Margraten. Na een ontvangst door de wethouder gaat Juvat dansen met de basisschoolleerlingen. Ongeveer 3.300 kinderen uit het Heuvelland doen mee met deze kick-off.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)
In het Heuvelland is 1 op de 7 kinderen te zwaar. Met JOGG willen we hier verandering in brengen. JOGG staat voor een lokale, integrale en duurzame aanpak. Onder de paraplu van de gemeenten werken scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen samen om de omgeving zo in te richten dat de gezonde keuze weer de normale en makkelijke keuze is. Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en meer aandacht voor voeding en beweging.
JOGG Heuvelland is binnen Limburg het eerste regionale samenwerkingsverband tussen verschillende JOGG gemeenten. Doordat de Heuvelland gemeenten integraal samenwerken is de kans op succes groter. De jeugd zelf staat centraal en de gemeenten nemen de regie.
Kortom, samen werken aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

DrinkWater campagne
Naast de kick-off voor JOGG Heuvelland wordt, in samenwerking met WML, tijdens de Koningsspelen ook het startsein gegeven voor Drinkwater campagne. Water drinken moet weer heel gewoon gaan worden. Het levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht. Met de campagne DrinkWater maakt Jongeren Op Gezond Gewicht water drinken makkelijk en aantrekkelijk. Alle basisschoolleerlingen krijgen een Drinkwater bidon die tijdens deze dag bij de waterwand van WML met drinkwater gevuld kan worden. Na de Koningsspelen worden de bidons op de scholen gebruikt om waterdrinken te stimuleren.

Kijk HIER voor het Programma kick-off JOGG Heuvelland vrijdag 21 april


 

18|04|2017 Koningsspelen 2017

Koningsspelen voor jong en oudVOOR JONG
Sinds Koning Willem Alexander op de troon zit, worden elk jaar de Koningsspelen georganiseerd. Ook in de gemeente Vaals doen alle basisscholen hieraan mee. Elk jaar weer worden nieuwe en dynamische spelen op het programma gezet met als doel plezier hebben in het samen bewegen/sporten. Zo gaan de leerlingen vanaf groep 3 van de Robbedoes en de Kleine Wereld onder andere in sporthal Citta Fit met leuke spelen aan de slag, gaan ze tennissen bij de buren van TC Mixed, dansen bij de buren daarnaast van Fraiche en zijn ze actief met allerlei spelen bij het park aan de overkant.
Voor de kleintjes van groep 1 en 2 wordt de sporthal omgetoverd tot een waar speelparadijs.
In Vijlen staat de Koel helemaal in het teken van de Koningsspelen als de leerlingen van BS Op de Top sportief en actief bezig zijn. Alle activiteiten worden georganiseerd door de Buurtsportcoach Hannie Pleijers met ondersteuning van een aantal stagiaires van CIOS Sittard-Venlo, zodat alles op rolletjes zal lopen. Ouders, grootouders en andere familie zijn natuurlijk van harte welkom om te komen en de kinderen aan te moedigen tijdens de Koningsspelen.

Schema Koningsspelen

Dinsdag 18 april 10.00 – 12.00 groep 1 en 2 de Robbedoes
Woensdag 19 april 10.00 – 12.00 groep 1 en 2 de Kleine Wereld
Donderdag 20 april 10.15 – 14.00 groep 3, 4, en 5 de Robbedoes en de Kleine Wereld
Vrijdag 21 april 10.15 – 14.00 groep 6, 7 en 8 de Robbedoes en de Kleine wereld
Vrijdag 21 april 9.45 – 12.15 groep 1 – 4 Op de Top
Vrijdag 21 april 12.15 – 14.15 groep 5 – 8 Op de Top

Koningsspelen 2017EN OUD!
Vanwege het succes van de Koningsspelen voor volwassenen en senioren in 2016 zijn ook dit jaar weer vaders, moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes van harte welkom om zelf actief en sportief de verjaardag van de Koning te vieren!
Deze Koningsspelen vinden plaats op woensdag 19 april van 9.30 tot 12.00 uur.

Het programma is als volgt:
Vanaf 9.30 uur staat een lekker kopje koffie/thee voor u klaar in het gezellige Sportcafé van sporthal Citta Fit (Sneeuwberglaan 1a, Vaals). Van daaruit starten de activiteiten

Per ronde kunt u meedoen aan 1 activiteit. U kunt twee rondes meedoen.

Ronde 1 duurt van 10.00 tot 10.45 uur. U kunt kiezen uit:
1. Tennissen bij T.C Mixed o.l.v. tennisleraar Maurice Brennenraedt
2. Nordic Walking in het Von Clermontpark o.l.v. docent Hannelore Notermans
3. Bootcamp light in het Von Clermontpark o.l.v. docent Maria Mekes

Tussen 10.45 en 11.00 uur is een pauze voor een lekker drankje en de wissel van activiteit.

Ronde 2 duurt van 11.00 tot 11.45 uur. U kunt kiezen uit:
1. Tennissen bij T.C Mixed o.l.v. tennisleraar Maurice Brennenraedt
2. Nordic Walking in het Von Clermontpark o.l.v. docent Hannelore Notermans
3. Bootcamp light in het Von Clermontpark o.l.v. docent Maria Mekes

In verband met de voorbereidingen vragen wij u zich aan te melden voor maandag 17 april!

Na afloop bent u van harte welkom in het Sportcafé om gezellig na te praten. Beweegmakelaar Jolanda Mikic en Buurtsportcoach Hannie Pleijers zijn ook aanwezig. Zij kunnen u verder informeren over het uitgebreide aanbod in Vaals, als u de smaak te pakken heeft gekregen en actief wilt blijven.

Voor meer informatie en aanmelden:
Jolanda Mikic, 06 12 63 92 63
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hannie Pleijers, 06 42 08 85 01
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

09|03|17 Feestelijke opening van Taalcafé Vaals op dinsdag 21 maart

Feestelijke opening van Taalcafe op dinsdag 21 maart 2017In Gulpen-Wittem wordt sinds een klein jaar elke week met veel succes een Taalcafé georganiseerd in de Toeristenkerk. Hier komen ook regelmatig bezoekers en vrijwilligers uit de gemeente Vaals. Er kwamen signalen dat voor sommige inwoners van Vaals de afstand naar Gulpen-Wittem te ver is of het vervoer te duur. Voor sommige bezoekers is een keer per week de Nederlandse taal oefenen te weinig. Met de start van een Taalcafé in Vaals worden beide wensen vervuld. Het is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Gemeente Vaals-Heuvelland, taalvrijwilligers en de gemeente Vaals. 

In het Taalcafé Vaals kunnen inwoners, die niet de Nederlandse taal als moedertaal hebben, elke week elkaar ontmoeten en aan de slag gaan met de Nederlandse taal: praten, lezen, luisteren, schrijven, oefenen, ervaringen delen, vragenstellen enz. Iedereen is van harte welkom om het Taalcafé te bezoeken: inwoners die net in Vaals wonen en de taal nog niet spreken; inwoners die al langer in Vaals wonen, maar graag meer/beter Nederlands willen spreken, luisteren, schrijven of lezen; statushouders en niet-statushouders. Maar ook iedereen die als vrijwilliger aan de slag wil en het leuk vindt om anderen te helpen bij de Nederlandse taal. Op een gezellige en ontspannen manier wordt samen met de aanwezige vrijwilligers geoefend, ieder op zijn eigen niveau.
Hoe het er precies uit gaat zien? Dat hangt samen met de vragen en behoeftes, die de bezoekers hebben.

Op dinsdag 21 maart wordt het Taalcafé Vaals feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom van 19.00 tot 21.00 uur in de Oude Pastorie in Vaals. Met een hapje en drankje kan iedereen met elkaar kennismaken en kunnen wensen en behoeften worden gedeeld.

Daarna is het Taalcafé elke dinsdagavond geopend van 19.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis.

Wat: Taalcafé Vaals
Wanneer:  FEESTELIJKE OPENING op dinsdag 21 maart van 19.00 tot 21.00 uur
Daarna elke dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur
Waar: de Oude Pastorie, Kerkstraat 41, Vaals
Kosten: Gratis


 

01|03|17 RouteYou een overzicht van de gemeentelijke wandel-, fiets en mtb routes

VVV Zuid-Limburg heeft op RouteYou een speciale pagina ingericht voor de recreatieve routes in de regio. Het betreft de gemeentelijke bewegwijzerde routes.
VVV Zuid-Limburg en RouteYou zijn afgelopen jaar een samenwerking aangegaan voor de Zuid-Limburgse routestructuren. Klik hier om de routes te bekijken voor Vaals en omgeving.
RouteYou


 

31|01|17 Interview Buurtsportcoach Hannie Pleijers
Hannie Pleijers vertelt over haar werkzaamheden als Buurtsportcoach in Vaals. Vragen als ' wat doet een buurtsportcoach?', 'waarom is er eigenlijk een buurtsportcoach?' en 'wat heeft zij de afgelopen jaren al kunnen realiseren in Vaals?' komen aan bod! Met dank aan de leerlingen van groep 8 van Basisschool de Robbedoes voor het mogen bijwonen van hun gymles!
 

 

26|01|17 NIEUWE data Samen koken, Samen eten

Nieuwe data Samen eten, Samen kokenEr zijn nieuwe data gepland voor het Samen koken, Samen eten. Er zijn ook weer een aantal plekjes vrij.
Heeft u ook zin om samen met anderen een lekkere maaltijd te koken en gezellig samen te eten? Dan bent u van harte welkom om aan te schuiven. Er is altijd tijd om een kaartje te leggen of een ander spelletje te doen.
Wanneer: Maandag van 15.00 tot 18.00 op
maandag 6 februari, 20 februari, 6 maart,  20 maart,
3 april, 1 mei, 15 mei, 29 mei, 12 juni en 26 juni 2017

Waar: Oude Pastorie, Kerkstraat 41, Vaals
Kosten: € 4 per keer
Meer info en aanmelden: Jolanda Mikic, 06 12 63 92 63 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

>>>  Meer lezen


 

10|01|2017 Meet & Eat: Nieuwe multiculturele kookgroep voor alle wereldburgers van Vaals

Meet & EatNaast Samen koken, Samen eten, waar oudere inwoners van Vaals samen koken, kaarten, kletsen en eten, start in Vaals ook een kookgroep waarbij kennis maken met verschillende keukens en verschillende culturen voorop staat.
Dit is Meet & Eat, oftewel Ontmoeten & Eten. Tijdens Meet & Eat maak je samen wereldgerechten klaar, onder begeleiding van de twee enthousiaste vrijwillige koks uit Iran en uit Nederland. Er wordt vervolgens samen gegeten en genoten van alle wereldkeukens die voorbij komen.
Met elkaar koken, proeven en eten. Maar ook met elkaar en elkaars cultuur kennismaken, praten en ontmoeten. Wat opsteken van de Nederlandse taal of gebruiken als je samen aan tafel zit. Je verwonderen over de diversiteit in Vaals en genieten van de verschillende wereldburgers die Vaals rijk is.
Op maandag 16 januari is de Feestelijke opening van Meet & Eat in de Oude Pastorie, Kerkstraat 41, Vaals. Tussen 16.00 en 19.00 uur ben je welkom om te genieten van het eerste wereldgerecht: Turkse soep en brood met als dessert verse huisgemaakte baklava.

De eerste Meet & Eat op 16 januari is gratis. Daarna zijn de kosten voor een lekkere maaltijd en gezelligheid € 4 per keer. Wil je erbij zijn op de feestelijke opening? Meld je dan aan, zodat de koks weten wat nodig is aan ingrediënten..


Wat: Meet & Eat

Wanneer: Feestelijke opening maandag 16 januari van 16.00 – 19.00 uur
Daarna op maandag 30 januari, 13 februari, 13 maart, 27 maart, 10 april, 24 april, 8 mei, 22 mei, 19 juni en 3 juli 2017
Waar: De Oude Pastorie, Kerkstraat 41, Vaals
Kosten: Op maandag 16 januari gratis, daarna € 4 per keer
Meer info en aanmelden:
José Vanhouttem, 043 306 47 48 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jolanda Mikic, 06 12 63 92 63 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

New: Meet & Eat: cooking and eating together

Besides Samen koken, Samen eten, where older residents of Vaals cook, play cards, chat and eat together, starts as from Monday January 16 another cooking group where experiencing and enjoying different cuisines and cultures is the goal.

This is Meet & Eat! During Meet & Eat get together you prepare world cuisine under the supervision of the two enthusiastic volunteer chefs from Iran and the Netherlands. After cooking, you will eat together and enjoy all the different world's cuisines.
Cooking, tasting and eating. But also, get acquainted with each other and each other's culture, talk and meet. Learn playfully some Dutch or Dutch manners and customs or from a variety of other countries when you’re eating. Be surprised with the diversity in Vaals!
On Monday, January 16, the Festive opening of Meet & Eat is at De Oude Pastorie, Kerkstraat 41, Vaals. Between 16.00 and 19.00 hours you are welcome to enjoy the first worlddish: Turkish soup and bread and as a dessert fresh homemade baklava.
The first Meet & Eat on January 16 is free. Thereafter, the cost of a meal is € 4 each time. Do you want to be there for the grand opening? Sign up so that the cooks know what it takes to ingredients.

What: Meet & Eat

When: Festive opening Monday January 16 from 16.00 – 19.00
Thereafter on Monday January 30, February 13, March 13, March 27, April 10, April 24, May 8, May 22, June 19 and July 3 2017
Where: De Oude Pastorie, Kerkstraat 41, Vaals
Costs: Free on Monday January 16, thereafter € 4 at a time
More info/registration:
José Vanhouttem, 043 306 47 48 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jolanda Mikic, 06 12 63 92 63 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.