Fase 1: Startfoto

Projectaanvraag Fonds NutsOhra gemeente Vaals

Het meerjarig project ‘Kansen voor alle kinderen’ wordt niet alleen door de gemeente opgepakt.
De aanvraag is voorjaar 2015 geschreven door een projectteam onder aanvoering van de gemeente Vaals. Het projectteam bestaat uit: Gemeente Vaals, GGD Zuid Limburg, de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht en de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid.Deelnemers projectteam Een stem voor gezinnen en huishoudens in armoede in Vaals
Na goedkeuring van de projectaanvraag is tussen 1 juli 2015 en 1 februari 2016 Fase 1 uitgevoerd onder de titel ‘Een stem voor gezinnen en huishoudens in armoede’. 

De doelstelling van Fase 1 is om informatie te verzamelen om zo een completer beeld te krijgen van de situatie van gezinnen en huishoudens in armoede in de gemeente Vaals:
1. Vaals in cijfers: achtergrondkenmerken van de doelgroep
2. Netwerkanalyse: het bestaande netwerk met betrokken partners en bestaande regelingen en voorzieningen
3. Photovoice: input van gezinnen zelf in armoede zelf d.m.v. foto’s

Het onderdeel Photovoice is in december 2015 afgerond met een tentoonstelling van een aantal foto’s van de deelnemende gezinnen, die met elkaar 4 thema’s hebben benoemd:

- Elkaar ontmoeten
- Elkaar helpen
- Mobiel zijn
- Je veilig voelen

Photovoice brochure tentoonstelling Photovoice poster Je veilig voelen Opening tentoonstelling Photovoice Bibliotheek Vaals
 
De verzamelde informatie van Fase 1 is gebundeld in een Startfoto. De Startfoto is gebruikt om een oplossingsgericht en integraal Plan van aanpak te ontwikkelen, dat in Fase 2 wordt uitgevoerd.