De buurtsportcoach: schakel tussen school, wijk en sport en bewegen

Buurtsportcoach Hannie PleijersBuurtsportcoach Hannie Pleijers is in januari 2012 gestart als combinatiefunctionaris, de schakel tussen school en sport en de verbinder tussen de schoolgaande jeugd en de beweegaanbieders in Vaals. Daarvoor voerde zij van 2006 tot 2010 het BOS-project (Buurt, Onderwijs en Sport) uit. Hannie Pleijers is dus geen onbekende voor leerlingen, leerkrachten, ouders en beweegaanbieders in Vaals.

Jaarlijkse sportdagAls combinatiefunctionaris heeft Hannie Pleijers de leerkrachten van de basisscholen ondersteund bij het gymonderwijs, denk aan het opbouwen van een evenwichtige individuele les en een lessencyclus opbouwen, het aanleren van organisatiehandelingen voor meer structuur in de lessen en sporttechnieken.

Als Buurtsportcoach verschuift haar inzet meer en meer richting het adviseren en coachen van leerkrachten over het gymonderwijs en het stimuleren, motiveren en ondersteunen van kwetsbare leerlingen in hun fysieke, motorische en mentale ontwikkeling. Ook gaat Hannie meer aan de slag met (gratis) bewegen in de buurt/openbare ruimte en met de koppeling tussen zorg en bewegen.

KoningsloopOm de verbinding tussen (school)jeugd en beweegaanbieders te versterken en te verbreden, organiseert zij nog steeds de Sport van de Maand. Tenslotte ondersteunt zij ook (nieuwe) beweegaanbieders, die in Vaals hun aanbod willen uitbreiden of willen starten, of die graag advies krijgen over de (on)mogelijkheden van bv. ledenwerving, cultuur of vrijwilligers.Meer weten? Kennis maken? Plannen uitvoeren?

Neem dan contact op met Buurtsportcoach Hannie Pleijers via:
06 42 08 85 01 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier een interview met Hannie Pleijers
Hannie Pleijers vertelt over haar werkzaamheden als Buurtsportcoach in Vaals. Vragen als ' wat doet een buurtsportcoach?', 'waarom is er eigenlijk een buurtsportcoach?' en 'wat heeft zij de afgelopen jaren al kunnen realiseren in Vaals?' komen aan bod! Met dank aan de leerlingen van groep 8 van Basisschool de Robbedoes voor het mogen bijwonen van hun gymles!

 

Te weinig geld voor bewegen? 
Maak gebruik van het Jeugdsportfonds of Participatieregeling Vaals
Klik hier voor de folder van het Jeugdsportfonds

Alle kinderen moeten kunnen sporten vindt het Jeugdsportfonds. Omdat het leuk is, én omdat kinderen zich via sporten en bewegen zich ontwikkelen op sociaal, fysiek en mentaal vlak. Soms kunnen kinderen niet sporten omdat er te weinig geld is om bv. de contributie te betalen. 
Het Jeugdsportfonds geeft kinderen de kans om toch lid te kunnen worden van een sportclub en vereniging.Hannie Pleijers is een van de tussenpersonen in Vaals, die kinderen kan doorverwijzen naar het Jeugdsportfonds en informatie kan geven over de (financiële) mogelijkheden binnen de Participatieregeling Vaals
Klik hier voor de folder van het Jeugdsportfonds. 
De combinatiefunctionaris: 
Nulmeting maart 2013 en Evaluatie juni 2016
 

Eind 2012 is een nulmeting gedaan onder de basisschoolleerlingen (groepen 5 t/m 8) en vijftien gesubsidieerde sportverenigingen in onze gemeente. Zo is het mogelijk om de beginsituatie van de combinatiefunctionaris in kaart te brengen en deze te vergelijken met de eenmeting/evaluatie aan het einde van het project.

Juni 2016
Factsheet leerlingen evaluatie Buurtsportcoach   Factsheet sportverenigingen evaluatie Buurtsportcoach   Factsheet beweegaanbieders evaluatie Buurtsportcoach
 
Eenmeting Buurtsportcoach 2016        
         
 maart 2013        
Rapport nulmeting maart 2013 Buurtsportcoach   Factsheet 2013 leerlingen