J

JAZZ DANCE

Vaals beweegt! JazzdanceGebaseerd op verschillende dansstijlen en -technieken
Al vanaf vier jaar kan er bij Lemiers Dance Centre Focus gedanst worden. Een jazzles ziet er als volgt uit: allereerst is er een korte warming-up, zoals rek- en strekoefeningen of een vorm van een korte dans. Deze oefeningen zijn behalve bedoeld voor het opwarmen ook bedoeld om je leniger en sterker te maken. Na de warming-up wordt er gewerkt aan verschillende danspassen en danscombinaties op muziek die horen bij een bepaalde dans. Er wordt gedanst op veel verschillende muziekstijlen, van oude popnummers tot top 40 muziek en van musicalnummers tot filmmuziek. De dansen die je leert, kunnen heel erg verschillend zijn in stijl. Zo krijg je bijvoorbeeld dansen met invloeden uit streetdance, musicals of modern. Op die manier is er voor iedereen wel iets leuks bij. Dansen bij Lemiers Dance Centre Focus is alles behalve saai.
Peuters en kleuters
Voor de jongste groep danseresjes bestaan de lessen vooral uit heerlijk vrij bewegen, het ervaren van dansen en muziek en samen bewegen met andere kinderen. De lessen worden bij deze groep altijd afgesloten met een spelletje.
Kleuters en kinderen
Van echte jazztechniek is nog geen sprake, omdat het kind er nog niet helemaal aan toe is. Eigenlijk past algemene dansvorming hier beter bij. De kinderen maken nu kennis met de basis van jazzdance. Vanaf zes jaar krijgen ze de eerste jazztechnieken aangeleerd.
Jazzdance voor het oudere kind
Vanaf nu krijg je meer technieken aangeleerd, maar lekker dansen blijft het allerbelangrijkste. Soepelheid, lenigheid en kracht stimuleer je door middel van oefeningen. De kinderen willen lekker bewegen op hedendaagse muziek die hun vertrouwd in de oren klinkt. In de lessen wordt gewerkt aan een goede basishouding en danstechniek.
Jazzdance voor tieners
Je danst op niveau, waar niet alleen de techniek belangrijk is, maar ook de expressie en het dansen in een opstelling. Je groep is op weg naar showformatie.
Dag & tijd:
Donderdag 15.30 - 16.30 vanaf 4 jaar
Donderdag 18.30 - 20.00 volwassenen
Donderdag 20.15 - 21.15 tieners
Vrijdag 15.00 - 16.00 jeugd 
Vrijdag 16.45 - 17.45 tieners 
Vrijdag 19.00 - 20.30 gevorderden

Waar: Lemiers Dance Centre Focus, Klaasvelderweg 28b, Lemiers
Kosten: € 10 inschrijfgeld en € 16 per maand
Meer info: Mw. I. Boumans
Telefoon:
043 306 48 60
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: www.focuslemiers.nl