C 

Chronisch Vitaal

Chronisch VitaalBewegen met een chronische aandoening

Heeft u hartproblemen? Diabetes, COPD of een reumatische aandoening? Een chronische aandoening is vaak een reden om (bijna) niet te bewegen of actief te zijn. Dat is jammer, want (blijven) bewegen heeft een duidelijk positief effect.

Zo schrijft het Longfonds op haar website:’ Een actieve levensstijl is gezond voor iedereen. Bewegen bij COPD is extra belangrijk en kan zelfs verslechtering van de ziekte voorkomen.’ Het Reumafonds meldt: ‘Regelmatig bewegen bij een reumatische aandoening is extra belangrijk. Het gaat bv. botontkalking tegen, houdt gewrichten soepel en verlaagt het cholesterolgehalte.’

Wanneer u een chronische aandoening heeft, kunt u meer moeite hebben met bewegen, zeker wanneer u al een tijd niet meer actief bent geweest. Soms is het ook lastig om aan te sluiten bij een reguliere beweegactiviteit, omdat het tempo te hoog is of de oefeningen te zwaar.

Chronisch Vitaal is een beweeggroep die specifiek bedoeld is voor mensen met een chronische aandoening en die afgestemd is op uw mogelijkheden, tempo en behoeften. Samen met andere ‘sportieve lotgenoten’ kunt u op een veilige, verantwoorde en stimulerende manier actief zijn. De docenten zijn werkzaam als fysiotherapeut/manueel therapeut bij Fysiotherapie Janssen in Vaals. Naast jarenlange werkervaring als fysiotherapeut, hebben zij een verdieping gedaan op het gebied van COPD en hart- en vaatziekten.
Er zijn twee groepen. De docenten bekijken in overleg met u in welke groep u het beste past wat betreft conditie en mogelijkheden. Voor wie wil kan na de les gezellig samen koffie drinken.

Dag & Tijd: Dinsdag van 14.00 - 15.00 uur en 15.00 - 16.00 uur
Waar: Sporthal Citta Fit. Sneeuwberglaan 1a, Vaals
Kosten:
€ 8 per maand

Meer info: Vitaal 50+, Mw. M. Wassenberg
Telefoon: 043 306 85 54
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: www.vaals.nl