B

Vaals beweegt! Ballet Cimarelle Klassiek ModernBALLET - KLASSIEK MODERN
Cimarelle, School of Ballet. Dans je droom de wereld in!

Klassiek ballet vormt de basis voor elke dansstijl. Door de gratie en kracht van deze danstechniek wordt het aanleren van andere dansstijlen vereenvoudigd. In de lessen klassiek-modern ballet zullen de basistechnieken van het klassieke ballet worden eigengemaakt. Dit wordt gedaan door middel van grond- en barre-oefeningen, passencombinaties en werken aan een dans. Daarnaast zullen technieken vanuit de moderne dansstijl geïntegreerd worden, waardoor er een heel aparte dansstijl ontstaat. Leerlingen leren zowel de klassieke als de moderne techniek, maar leren vooral deze twee stijlen met elkaar te combineren.  Er wordt gewerkt aan het leren uiten van emoties, het onder controle krijgen van je lichaam, waarbij geleerd wordt een bepaalde ademhalingstechniek te gebruiken. Er wordt hierbij aandacht besteed aan het dynamische proces van inspanning en ontspanning.  Leerlingen leren gedisciplineerd te werken en respectvol met elkaar om te gaan. Tijdens elke les wordt, naast de basistechniek, gewerkt aan een dans, waarbij samenwerking centraal staat. Op deze manier leren de leerlingen spelenderwijs met elkaar aan iets moois te werken. Elke les wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen, waardoor de leerlingen zich bewust worden van hun ademhaling en van zichzelf in relatie tot de ander. De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de belevingswereld en motorische vaardigheden van bepaalde leeftijdsgroepen. Om deze reden zijn de balletgroepen ingedeeld op leeftijd.

Vaals beweegt! Ballet Cimarelle Kleuters vanaf 3 jaarPeuterballet is voor kinderen vanaf 3 jaar. Het doel van deze les is om de kinderen kennis te laten maken met ballet. De balletlessen zijn  gericht op het spelenderwijs aanleren van de beginselen van ballet. Hierbij is de motoriek maar zeker ook de fantasie van belang. Er wordt ook veel gewerkt vanuit de belevingswereld van het kind. Luisteren naar muziek om zodoende  te leren tellen en bewegen hoort ook bij deze lessen. Op deze wijze wordt niet alleen de lichamelijke beweging gestimuleerd, maar ook de muzikaliteit geprikkeld. Bovendien leren kinderen om te gaan met hun eigen lichaam in de ruimte, leren zich te concentreren en te spelen op muziek.

Dag & tijd:

Dinsdag 18.30 - 19.15 (8-11 jaar)
Dinsdag 19.15 - 20.15 (12+)
Zaterdag 15.15 - 15.45 (7 jaar)
Zaterdag 15.45 - 16.15 (5-6 jaar)
Zaterdag 16.15 - 16.45 (3-4 jaar)
Zaterdag 17.00 - 17.45 (16+)

Waar: Cimarelle, School of Ballet, Tentstraat 3, Vaals
Kosten: Zie www.cimarelle.com
Meer info: Cimarelle, School of Ballet
Telefoon: 043 306 34 22 of 06 50 69 76 33
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: www.cimarelle.com


 

Vaals beweegt! Ballet Cimarelle Dance workout vanaf 18 jaarBALLET - DANCE WORKOUT vanaf 18 jaar

Cimarelle, School of Ballet. Dans je droom de wereld in!

Just Dance is een combinatie van fun, cardio (calorieën verbranden) dans en spierversteviging. We combineren het beste van de populaire programma's zoals Zumba, Sh'bam en Total Bodytraining in één les. Wat wil je nog meer?
Het is een fullbody calorieverbrandend dans- en fitness work-out die je door middel van eenvoudige dansbewegingen op leuke muziek met plezier naar gezondheid beweegt.
Daarnaast werken we aan spierversterking. Het is geweldig voor het verstevigen en strakker maken van de buik- en bilspieren, terwijl het ook de functionele kracht verbetert en preventief werkt tegen blessures.


Dag & tijd:
Maandag 20.00 - 21.00

Waar: Cimarelle, School of Ballet, Tentstraat 3, Vaals
Kosten: Zie www.cimarelle.com
Meer info: Cimarelle, School of Ballet
Telefoon: 043 306 34 22 of 06 50 69 76 33
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: www.cimarelle.com


 

Vaals beweegt! JazzdanceBALLET JAZZ DANCE
Gebaseerd op verschillende dansstijlen en -technieken
Al vanaf vier jaar kan er bij Lemiers Dance Centre Focus gedanst worden. Een jazzles ziet er als volgt uit: allereerst is er een korte warming-up, zoals rek- en strekoefeningen of een vorm van een korte dans. Deze oefeningen zijn bedoeld voor het opwarmen, maar ook om je leniger en sterker te maken. Na de warming-up wordt er gewerkt aan verschillende danspassen en danscombinaties op muziek die horen bij een bepaalde dans. Er wordt gedanst op veel verschillende muziekstijlen, van oude popnummers tot top 40 muziek en van musicalnummers tot filmmuziek. De dansen die je leert, kunnen heel erg verschillend zijn in stijl. Zo krijg je bijvoorbeeld dansen met invloeden uit streetdance, musicals of modern. Op die manier is er voor iedereen wel iets leuks bij. Dansen bij Lemiers Dance Centre Focus is alles behalve saai.

Peuters en kleuters
Voor de jongste groep danseresjes bestaan de lessen vooral uit heerlijk vrij bewegen, ervaren van dansen en muziek en samen bewegen met andere kinderen. De lessen worden bij deze groep altijd afgesloten met een spelletje.
Kleuters en kinderen
Van echte jazztechniek is nog geen sprake, omdat het kind er nog niet helemaal aan toe is. Eigenlijk past algemene dansvorming hier beter bij. De kinderen maken nu kennis met de basis van jazzdance. Vanaf zes jaar krijgen ze de eerste jazztechnieken aangeleerd.
Jazzdance voor het oudere kind
Vanaf nu krijg je meer technieken aangeleerd, maar lekker dansen blijft het allerbelangrijkste. Soepelheid, lenigheid en kracht stimuleer je door middel van oefeningen. De kinderen willen lekker bewegen op hedendaagse muziek die hen vertrouwd in de oren klinkt. In de lessen wordt gewerkt aan een goede basishouding en danstechniek.
Jazzdance voor tieners
Je danst op niveau, waar niet alleen de techniek belangrijk is, maar ook de expressie en het dansen in een opstelling. Je groep is op weg naar showformatie.

Dag & tijd: 
Donderdag 15.30 - 16.30 vanaf 4 jaar
Donderdag 18.30 - 20.00 volwassenen
Donderdag 20.15 - 21.15 tieners
Vrijdag 15.00 - 16.00 jeugd 
Vrijdag 16.45 - 17.45 tieners 
Vrijdag 19.00 - 20.30 gevorderden

Waar: Lemiers Dance Centre Focus, Klaasvelderweg 28b, Lemiers
Kosten: € 10 inschrijfgeld en € 16 per maand

Meer info: Lemiers Dance Centre Focus, Mw. I. Boumans
Telefoon: 043 306 48 60
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Web: www.focuslemiers.nl